«Сільпо» запустив першу станцію з прийому вторсировини у рітейлі #SilpoRecycling 25.05.2018
Вперше в Україні рітейлер, мережа «Сільпо», відкрила станцію з прийому вторсировини – #SilpoRecycling. Станція відкрилася 20 травня поряд з магазином «Сільпо» по вул. Петра Калнишевського, 2. 

Як часто вам доводилося стикатися з тим, що сортування сміття перетворюється в непросту задачу, яка передбачає багато зусиль і часу з вашого боку?  

Сортування і утилізація відходів є дуже актуальним питанням для нашої країни, адже вже сьогодні 5% території України займають сміттєзвалища. «Сільпо» спільно з організацією «Україна без сміття» робить перший крок у вирішенні цієї глобальної проблеми – станція #SilpoRecycling готова прийняти всі відходи, що підлягають переробці. Більш того, сортуючи сміття, ви будете отримувати додаткові бали на вашу карту «Власний Рахунок».  

«У Києві існує безліч станцій по прийому вторсировини вузького спрямування. Ми ж вирішили створити станцію широкого спектру, де будемо приймати будь-яку сировину, яка підлягає переробці. Наша основна мета – долучити максимальну кількість людей до культури сортування сміття. Залучати людей ми будемо з властивою «Сільпо» турботою про гостей і балами за здане сміття», – коментує Галина Дмитрук, керівник проекту #SilpoRecycling.  

Чому це важливо

Ви знали, що для вивезення всього сміття зі звалищ України знадобиться 625 тисяч вагонів?А те, що кожен українець щорічно генерує близько 350 кг сміття? Ми в «Сільпо» бачимо масштабність цієї проблеми і розуміємо, що для її вирішення необхідний глобальний підхід. Це і послужило головною причиною колаборації з організацією «Україна без сміття» і запуску проекту #SilpoRecycling. 

«Наш останній експеримент показав, що сім'я з 4 чоловік (2 дорослих і 2 дітей) в місяць виробляє 31 кг відходів, 85% з яких – вторинна сировина, яку можна здати і переробити. Якщо нам вдасться залучити 100 сімей, то обсяг досягне 2635 кг на місяць, якщо 1000 – то 26350 кг і т.д. Це той обсяг, який не потрапить на звалища», – ділиться Євгенія Аратовська, керівник проекту «Україна без сміття». 

Як це працює та чому це вигідно для вас? 

Ми створили зрозумілу і комфортну схему, щоб наші гості не тільки долучалися до захисту навколишнього середовища, а й отримували приємний бонус у вигляді балів на карту «Власний Рахунок». На станції є 4 контейнери для сміття: папір, пластик, скло і метал.  

Все дуже просто – позбавляючись від побутових відходів на станції #SilpoRecycling з користю для довкілля, ви отримуєте бали на «Власний Рахунок» 

• за 1 кг пластику або паперу ви отримуєте 600 балів на карту 
• 1 кг скла – 150 балів 
• 1 кг металу – 700 балів  

Згідно з правилами програми «Власного Рахунку», по закінченню звітного періоду бали перетворюються на бонуси, які можна використовувати для покупок у «Сільпо». При перерахуванні в бонуси діє така схема: 1 бал = 1 копійка, 100 балів = 1 грн. Дана схема нарахування бонусів є пілотним періодом.  

Ми запрошуємо всіх гостей приєднатися до ініціативи «Сільпо», сортувати сміття і приносити його в #SilpoRecycling по вул. Петра Калнишевського, 2. Так ми разом зробимо великий внесок в екологію нашої країни. 

Час роботи #SilpoRecycling: 
Будні - 17:00 - 21:00 
Вихідні - 11:00 - 16:00
Архів новин