Лабораторія якості Fozzy Group отримала атестацію державного зразка 31.03.2015

Група компаній Fozzy Group першою серед торгових роздрібних мереж отримала атестацію лабораторії якості на державному рівні – відтепер лабораторія групи компаній може проводити дослідження згідно «Галузі атестації» у сфері поширення державного метрологічного нагляду. Свідоцтво про атестацію видано Державним підприємством «Київський обласний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», що є національним державним органом з сертифікації продукції та послуг з 2008 року.

Лабораторія з контролю якості Fozzy Group була заснована у квітні 2014 року з метою вхідного контролю якості товарів торгівельних мереж групи. Серед головних завдань лабораторії – проведення планових перевірок якості продукції, в тому числі власних торгових марок, а також оперативне проведення необхідних аналізів продуктів харчування за фізико-хімічними і органолептичними показниками у відповідь на рекламації споживачів. Наразі, з отриманням свідоцтва про атестацію, спеціалісти департаменту якості Fozzy Group перевірятимуть товари згідно затверджених стандартів й методик.

Максим Барабуха, керівник департаменту якості групи компаній Fozzy Group: «Отримання атестації згідно вимог законодавства до вимірювальних лабораторій є знаковим кроком у розвитку департаменту якості. Дане свідоцтво дозволяє нам побудувати новий рівень взаємовідносин з постачальниками задля забезпечення найякіснішою продукцією наших покупців, що є пріоритетом діяльності Fozzy Group».

Лабораторія якості побудована на базі найбільшого розподільчого центру Fozzy Group у с. Перемога Броварського району, Київської області, це надає можливість значно скоротити термін перевірки продукції і, відповідно, реагування на проблемні партії відбувається максимально оперативно. Отримання атестації значно розширило можливості з проведення лабораторних досліджень за рахунок збільшення кількості методик, що використовуються для тестування. Так, у 2014 році лабораторією компанії були проведені дослідження продукції по 3200 показниках, і лише по 250 показниках в інших лабораторіях.

За результатами досліджень вносяться корективи у графіки перевірок постачальників. Графік динамічний, може змінюватися в залежності від того, чи є звернення гостей торгівельних мереж на гарячу лінію. Нерідко від партії товару відбирається кілька зразків, які зберігаються і перевіряються протягом усього життєвого циклу.

Підготовча робота до атестації лабораторії велася протягом 6 місяців: визначалася область атестації, відбирався та навчався персонал, формувалася система діяльності закладу тестування. Було закуплено і встановлено ряд нового обладнання: засобів вимірювальної техніки та випробувального обладнання. Все обладнання лабораторії пройшло перевірку та атестацію згідно вимог законодавства до вимірювальних лабораторій. Початкові інвестиції у потужності для тестування склали близько 700 тис. грн.

Більш ніж за 7 років діяльності департаменту якості Fozzy Group мережі «Сільпо», Le Silpo, «Фора» та Fozzy Cash&Carry здобули довіру споживачів саме завдяки постачанню товарів гарантованої якості, контроль якої відстежується на всіх етапах виробництва: від сировини і стандартів виробництва постачальників до готового продукту на полицях. Отримання атестації лабораторії ще більш розширило можливості департаменту контролю якості продукції.


Система контролю якості в мережах Fozzy Group

Контроль якості традиційно починається ще на заводі виробника. Всі постачальники продукції ВТМ проходять регулярний зовнішній аудит фахівцями Fozzy Group, під час якого підприємство оцінюється на предмет відповідності рівня виробництва і систем контролю якості продукції вимогам групи компаній.

Серед основних етапів перевірки під час аудиту виробництва можна виділити контроль сировини, використовуваної для виробництва продукції, відповідність технології на виробництві міжнародним і національним стандартам та контроль дотримання температурних режимів та інших вимог до зберігання продукції до вивезення її з заводу.

Наступний крок контролю якості продукції — організована система внутрішньої логістики Fozzy Group. Уся продукція надходить у магазини через розподільчі центри або за допомогою прямих поставок у магазин. Кожний склад формату крос-докер має свій температурний режим, необхідний для окремих груп продуктів: стелажних, заморожених і охолоджених, охолодженої свіжої риби, групи свіжих овочів і фруктів. Кожне з цих складських приміщень пройшло внутрішній аудит департаменту якості. Крім того, в кожному розподільчому центрі функціонує окрема служба контролю якості, розроблені детальні інструкції й вимоги до приймання, зберігання і подальшого транспортування товару.

Розроблено низку вимог, яким повинна відповідати доставлена продукція та стандарти її зберігання на складі: наявність усієї необхідної документації, правильне маркування, цілісність упаковки товару, відповідність термінів виробництва продукції на загальній і одиничній упаковці датам, зазначеним у документах, дотримання потрібного температурного режиму при доставці товару. Власна атестована лабораторія якості дозволяє спостерігати й ще більш гнучко контролювати якість на різних етапах життєвого циклу продукції.

Архів новин