«Сільпо» відкриває першу станцію з прийому вторсировини #SilpoRecycling у Харкові 08.08.2019

Мережа супермаркетів «Сільпо» відкриває першу в Харкові станцію з прийому вторсировини #SilpoRecycling. Урочисте відкриття заплановане на 9 серпня о 18:00 за адресою: вул. Академіка Павлова, 44б, ТРЦ «Французький бульвар». Станція буде розташована на парковці біля входу в «Шато Ледо».

Станції переробки відходів вже успішно працюють у столиці, однак проблема поводження з вторсировиною не менш актуальна для регіонів. Саме тому мережа #SilpoRecycling розширяє свою географію.

«В Харкові останнім часом дуже швидко розвивається рух за сортування відходів. У цьому місті живе багато екологічно налаштованих громадян, які хочуть сортувати відходи у комфортних умовах, і станція #SilpoRecycling цьому лише допоможе», – зазначає керівник регіонального партнера проекту ГО «ХАРКІВ ЕКО СІТІ», Кирило Чікірякін.

«Українці поки лише вчаться правильно розділяти відходи, однак перший крок уже зроблено. Люди усвідомили, що чинну систему поводження з відходами необхідно змінити. Цей процес триватиме довго, але початок покладено. Наше завдання – мотивувати гостей приносити вторсировину, щоб отримати бали «Власного Рахунку» та допомогти планеті натомість», – додає керівниця проекту #SilpoRecycling Галина Дмитрук.

Проект втілено у співпраці з Молодіжною радою при Харківському міському голові, ГО «ХАРКІВ ЕКО СІТІ» та ГО «ЕКОРЕАНІМАЦІЯ». Як і на станціях в Києві, Запоріжжі та Дніпрі, всі, хто принесе сміття на переробку, отримають заохочення у вигляді балів програми «Власний Рахунок».

За 1 кг скла можна отримати 150 балів, 1 кг паперу – 250 балів, 1 кг металу – 700 балів, а за 1 кг пластику – 500 балів. Згідно з правилами програми «Власний Рахунок», після закінчення звітного періоду бали перетворюються на бонуси, які можна використати для покупок у «Сільпо». При перерахуванні в бонуси діє така схема: 1 бал = 1 копійка, 100 балів = 1 грн.

 

Станція прийматиме такі види сировини:

·         пластик – ПET-пляшки, стретч-плівку, поліетиленові пакети, упаковку з маркуванням HDPE;

·         папір – картон, папір, журнали, газети, паперове пакування, упаковка Tetra Pak;

·         скло – скляні пляшки, банки від консервації, пляшечки від дитячого харчування;

·         метал – алюмінієві банки.

 

 

Запрошуємо усіх гостей долучитися до ініціативи, сортувати сміття та приносити його на станцію #SilpoRecycling за адресою: вул. Академіка Павлова, 44б, ТРЦ «Французький бульвар». Зробимо планету чистішою разом!

 

Графік роботи станції:

8:30–20:00

У святкові дні станція не працюватиме

Інформаційна довідка  

Торгова мережа «Сільпо» – одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів. «Сільпо» – це магазин самообслуговування, асортимент якого налічує до 35 000 найменувань продуктів харчування й супутніх товарів залежно від розміру торгової площі. Мережа пропонує тільки якісні товари власних торгових марок і власного імпорту. Станом на 01.07.2019 торговельна мережа «Сільпо» налічує 241 супермаркет.

Архів новин