Мережа «Сільпо» закупила 1 мільйон наборів реагентів для тестування на коронавірус 09.04.2020

11 квітня до України з Китаю прибуде рейс, що доставить першу партію медичного вантажу — набори реагентів, необхідних для проведення лабораторних ПЛР-тестів та діагностики COVID-19.

«Наборів реагентів, які ми закупили на суму понад 50 млн гривень, вистачить для того, щоб провести тестування на коронавірус мільйона українців. Реагенти доставлять в усі регіони, де працюють спеціалізовані лабораторії МОЗ. На сьогодні в Україні їх 26 — дві в Києві та по одній у кожній області», — говорить Олександр Прядухін, директор із роздрібної торгівлі мережі «Сільпо».

Закупівлю здійснили у взаємодії з Офісом Президента.

«Офіс Президента докладає максимум зусиль, щоб організувати і закупівлю, і логістику ПЛР- та експрес-тестів, засобів захисту, масок, медичного обладнання та інших товарів, необхідних для боротьби з розповсюдженням коронавірусу. Ми вдячні всім соціально відповідальним компаніям, представникам великого і середнього бізнесу, які оперативно відреагували на заклик Президента Володимира Зеленського і допомагають боротися з пандемією. Завдяки об’єднанню всіх зусиль ми обов’язково переможемо», — говорить заступник керівника Офісу Президента України, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

Загалом національна мережа супермаркетів «Сільпо» виділила 100 мільйонів гривень на закупівлю обладнання для лікарень та засобів захисту медиків. У консультаціях з Міністерством охорони здоров’я «Сільпо» опрацьовує найбільш ефективні сценарії розподілу допомоги. Понад 13 мільйонів гривень уже використано для оплати 12 високоякісних апаратів штучної вентиляції легенів HAMILTON швейцарського виробництва.

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України. Була заснована у 1998 році. Станом на квітень 2020-го нараховує 259 супермаркетів, у тому числі 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.


Архів новин