«Сільпо» планує відкрити до кінця року 4-5 спешелті-кав’ярень Feeltrd 18.08.2020

Мережа супермаркетів перезапускає кавові зони у власних магазинах.

Зі слів кавового експерта Fozzy Group Євгена Горбаня, команда збудувала концепт навколо простоти: коротке і зрозуміле меню, лаконічна комунікація з баристом, швидкість і зручність, полиця з кавовими аксесуарами, зерном недавнього обсмаження і можливість взяти свіжоприготовлену їжу. На вибір є завжди два сорти кави в еспресо, один з яких сезонний, про що можна докладніше дізнатися в бариста. Крім кави, в меню є традиційна матча, матча лате і какао, лимонади, кілька якісних чаїв та авторський напій Feeltrd.

«Кавова індустрія нині дуже активно і швидко розвивається, тому ми з командою вирішили зібрати всі наші знання в новому концепті. Вся робота, пов'язана з асортиментом, якістю кави, модифікацією обладнання, нічого не варта без фахівців, які компетентно зможуть з усім цим працювати. Тому всі баристи в кав'ярнях нового формату попередньо проходять спеціальне навчання і здають іспит перед початком роботи», — пояснює Євген Горбань.

Бренд Feeltrd поєднав у собі слова Filtered (відфільтрований) і Feel (почуття). Перший заклад Feeltrd вже відкрився поряд із «Сільпо» у столичному ТЦ Silver Breeze. До кінця року спешелті-кав’ярні Feeltrd планують відкрити в київському «Сільпо» в ТРЦ Gulliver, а також у нових супермаркетах в Одесі та Дніпрі. Концепції нових дизайнерських тематичних супермаркетів розробляються вже з новим форматом закладів.

У кав'ярнях використовується сучасне обладнання: LaMarzocco Linea PB X, дві еспресо-кавомолки Mythos One і одна прямого помелу DITTING KR 804, автотемпер Puqpress, фільтр-кавоварка Fetco CBS 2111 xts і система очищення води Ecosoft Robust PRO.

Кава свіжого обсмаження – один із головних напрямків власного виробництва та імпорту мережі «Сільпо». Кавові зерна закуповують на різних плантаціях світу та обсмажують у власному цеху в Ворзелі на одному з найкращих ростерів – Giesen. Для кожного сорту підбирається індивідуальний метод обсмажування, щоб підкреслити аромат та смак. У 2019 році мережа завезла 335 тонн зеленої кави 39 сортів, які продаються у спеціальних відділах. За рік гості «Сільпо» випили 9,3 млн чашок кави.

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України. Заснована в 1998 році. Станом на серпень 2020-го нараховує 264 супермаркети, в тому числі 4 делікатес-маркети Le Silpo й інтернет-магазин shop.silpo.ua, запущений під час карантину. В компанії діє проєкт підтримки та розвитку малих українських виробників «Лавка традицій», продукцію яких можна придбати в «Сільпо» і делікатес-маркетах Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

Архів новин