«Сільпо» та «Фора» запускають сервіс зняття готівки на касах 30.07.2020
Послуга буде доступною вже з 1 серпня 2020 року держателям карток різних банків у всіх торгових точках мереж.

Новий сервіс дає змогу отримати готівкові кошти одразу на касі супермаркету під час оплати покупок банківською карткою без додаткової комісії. Максимальна сума видачі коштів за одну транзакцію становитиме 500 гривень і не залежатиме від суми чека.

«Запуск послуги «Готівка на касі» — це ще один крок до нашої мети дарувати радість Гостям. Тепер їм не потрібно шукати банкомат, адже він «вбудований» у касу магазину. Починаємо з найбільших — «Сільпо» та «Фори», незабаром додамо інші мережі Fozzy Group», — розповідає цифровий трансформатор Fozzy Group Віталій Ворожбит.

Щоб скористатися сервісом «Готівка на касі», треба повідомити касиру бажану суму зняття коштів, яку він додасть до вартості товарів. Підтвердженням такої операції на касі є введення PIN-коду банківської картки або верифікація на пристрої клієнта під час використання смартфона з NFC (Apple/Google Pay).

Сервіс «Готівка на касі» реалізовано в партнерстві з компанією Mastercard. Банком-партнером став «ПриватБанк».

«Послуга «Готівка на касі» усуває необхідність знімати готівку про запас, адже тепер це можна зробити будь-коли під час купівлі там, де зручно. Отже, послуга відкриває нові можливості для держателів карток і робить доступними функції, якими можна скористатися в банківських відділеннях, прямо на касах торговельних підприємств. Ми вдячні партнерам за підтримку в розвитку сервісу і продовжуємо роботу над тим, щоб послуга зняття готівки на касах в торгово-сервісній мережі стала доступною максимальному числу українців»,—- зазначив Валерій Новіков, директор з розвитку комерції Mastercard в Україні.

1 серпня 2020 року в Україні набирає чинності постанова НБУ №59 від 07.05.2020, яка передбачає спрощену та вдосконалену процедуру обліку і здійснення операцій видачі готівки на касах торгових підприємств, що, в свою чергу, буде стимулювати до подальшого масштабування послуги.

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України. Заснована в 1998 році. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group. Станом на липень 2020-го нараховує 263 супермаркети, в тому числі 4 делікатес-маркети Le Silpo та інтернет-магазин shop.silpo.ua, запущений під час карантину.

Національна мережа магазинів біля дому «Фора» працює на ринку України з 2002 року і входить до торгово-промислової групи Fozzy Group. Станом на липень 2020-го мережа нараховує 253 магазини в понад 70 населених пунктах України, включаючи преміальний food market Favore та інтернет-магазин shop.fora.ua.
Архів новин