«Сільпо» відновлює гастротури «Агромандри» та розширює географію подорожей Україною  13.08.2020

Відвідини ферм-резидентів «Лавки традицій» відбуватимуться з серпня по вересень.

Перші «Агромандри» розпочнуться вже 15 серпня на козину ферму та виробництво продукції з козиного молока «Доообра ферма», що в селі Івки Київської області. Це сімейне господарство, на якому живуть кози альпійської породи, є власна сироварня і льох для дозрівання сирів. Можна також вибрати гастроподорож на ферму, на якій вирощують та переробляють їстівних равликів.

Зі Львова є змога поїхати в «Агромандри» на сироварню «З гарбузового раю», яку створили з приміщення колишньої австрійської школи позаминулого століття і виготовляють сири годз, магура, верде, халумі та рікоту, а також варять смачні джеми й соуси. Або вибрати подорож на козину ферму «Мукко» у Львівській області, де колишній футболіст стрийської «Скали» Назар Кміть разом із дружиною розкажуть про 12 видів гауди та про те, як створили чи не найбільшу й найтехнологічнішу козину ферму в Галичині.

«"Агромандри" – це не лише агротуризм, а й підтримка малих фермерів, яким нині не дуже просто. Та й навіщо їздити за кордон, адже подорожі на українські ферми – це і море, і гори, і зоопарк, і новий улюблений ресторан. Вони зацікавлять не лише локаворів, слоуфудистів та фанатів усього українського. Якщо ви захоплюєтеся гастрономією, любите готувати і стежите за якістю й натуральністю продуктів, любите природу, тишу, тварин і хочете урізноманітнити свій міський вікенд, маєте дітей і бажаєте подарувати їм можливість познайомитися з домашніми тваринами та погуляти разом на природі – тоді «Агромандри» для вас», — пояснює керівниця проєкту «Лавка традицій» Марина Булацька.

Програма триває цілий день – з 10:00 до 20:30 і включає трансфер на ферму, екскурсію фермою та виробництвом, дегустації й обід, набір продуктів у подорож (вода, сік, снеки тощо), фотосесію й інші заходи. Сплановано вже 5 подорожей у Київській області та 6 – у Львівській, деталі й дати можна дізнатися на сторінці проєкту в «Фейсбуці».

Подорожі на ферми та виробництва продуктів як напрямок локального гастротуризму «Агромандри» розпочалися в 2019 році в рамках проєкту підтримки та розвитку локальних гастропідприємців і малого бізнесу «Лавка традицій». В 2020 році «Агромандри» відбудуться з дотриманням карантинних вимог.

«Лавка традицій» — проєкт підтримки та розвитку локальних гастропідприємців і малого бізнесу мережі супермаркетів «Сільпо». З 2011 року команда шукає нових героїв фудіндустрії по всій Україні: знайомиться, перевіряє продукцію, виробництво, документи, допомагає з маркетингом, підбором правильного асортименту. Нині в «Лавці традицій» близько 150 малих виробників, які продають свою продукцію майже в 100 супермаркетах «Сільпо». Для розвитку підприємців проводяться фестивалі локальної гастрономії True&Local, дегустації «Виробник пригощає», школа гастробізнесу «Фудпросвіта», гастротури «Агромандри» та виробництво крафтового сиру «Чізарня» на території супермаркетів. В 2020 році кейс «Лавки традицій» від «Сільпо» потрапив до Національного огляду прогресу України в досягненні Цілей сталого розвитку ООН.

Архів новин