Fozzy Group та McKinsey визначили переможців першого Data science хакатону в українському ритейлі 17.11.2021

Fozzy Group разом з міжнародною консалтинговою компанією McKinsey & Company провели перший Data science хакатон в українському ритейлі - Hack4Retail. Метою хакатону було залучити молодих IT-спеціалістів до вирішення реальних завдань у ритейлі та поліпшення користувацького досвіду українців.  

Хакатон проходив у два етапи в гібридному форматі: 30-31 жовтня (онлайн) та 14-15 листопада (офлайн). У першому турі понад 1,5 тис. учасників займалися прогнозуванням продажів у e-commerce для певних географічних локацій і продуктів.

За результатами цього етапу, до фіналу було відібрано 23 команди. Перед учасниками фінального туру стояло завдання — оптимізувати операційний двигун роботи e-commerce, а саме карту даркстору, та знайти інноваційні вау-рішення. Загальний призовий фонд хакатону - 15 тис. доларів.

Після дводенної роботи над проєктами журі хакатону визначили трійку команд фіналістів:

  • Переможець – команда ArtPeople
  • Друге місце – команда Perception
  • Третє місце – команда dantists

Окремі відзнаки від членів журі отримали ще дві команди OttersGottaOtt та Tsina Tyzhnia за якість виконання технічного рішення.  

У рамках хакатону пройшли дві панельні дискусії: про перемоги та труднощі в agile трансформації традиційного ритейлу, а також про майбутнє data science у ритейлі та електронній комерції.  Напередодні хакатону експерти Fozzy Group та McKinsey провели вебінари про прогнозування в e-commerce продажах та про технологію цифрових двійників у логістиці

«Сучасний ритейл генерує значно більше даних, ніж навіть банківська сфера або мобільні оператори. Команда Data Science експертів нашої IT компанії TemaBit працює з цими даними у різних проєктах, які допомагають планувати складські запаси та логістику, пришвидшувати роботу системи онлайн замовлень та доставки. Цей хакатон – це наша перша спроба розвитку tech-community, але точно не остання. Ми маємо великі плани з побудови технологічної екосистеми. Це і регулярні зустрічі та панельні дискусії, які допоможуть нам створити цінний wow-досвід для наших Гостей», - прокоментував Іван Славіогло, Віце президент з інформаційних технологій Fozzy Group. 

«Впровадження цифрових технологій є фундаментальним трендом розвитку бізнесу за останні роки. Частка ТОП-6 технологічних компаній у структурі індексу S&P 500 зросла до більш ніж 25%, а в рейтингу українських підприємців частка таких компаній уже повноцінно конкурує з традиційним бізнесом. Для традиційних компаній ми також бачимо потенціал: наприклад, внаслідок запровадження просунутої аналітики (АА) EBITDA може зрости в середньому на 10-15%. Ми у McKinsey підтримуємо наших клієнтів у контексті цієї глобальної тенденції. Наша компанія активно інвестує у розвиток власних цифрових компетенцій, розбудовує мережу хабів цифрових та АА спеціалістів у Східній Європі. Також багато уваги McKinsey приділяє налагодженню ефективної співпраці між технологічними талантами та бізнесом. Хакатон hack4retail – яскравий приклад такої співпраці, яка пропонує унікальні можливості як в Україні, так і за її межами», – зазначив Олександр Кравченко, Керуючий партнер McKinsey в Україні.

Партнерами події стали також компанії Red Bull Energy Drink, Data Science UA, 1991 Open Data Incubator, Monkey Shoulder та Kyiv School of Economics.

Архів новин