Fozzy Group інтегрували застосунок Дія у роботу кас торгових мереж «Сільпо» і «Фора» 01.07.2021

1 липня 2021 — У торгових мережах «Сільпо» та «Фора» гості можуть надавати застосунок Дія замість документів для підтвердження свого віку.

Відтепер гості магазинів «Сільпо» та «Фора» можуть просто відсканувати QR-код із застосунку Дія для підтвердження віку під час купівлі алкогольних і тютюнових виробів. Програмне забезпечення, на якому працюють каси торгових мереж, інтегроване з програмним забезпеченням Дії.

«Гості «Сільпо» і «Фора» уже певний час зверталися із пропозиціями надавати застосунок Дія на касах. Проте зручність посвідчення особи з екрану телефону водночас є слабкістю — адже касир не може визначити, чи це оригінальний додаток, чи скріншот. Для Fozzy Group пріоритетом є турбота про здоров’я підлітків і дотримання законодавства. Відповідно, нам потрібно було створити рішення, яке зробило б можливим миттєву верифікацію віку гостя через застосунок Дія», — розповідає Андрій Янбухтін, головний експерт Центру штучного інтелекту й інновацій «Лабораторія Зі» TemaBit Fozzy Group.

«Зараз документами в Дії щоденно користуються близько 500 000 громадян, а загальна кількість унікальних користувачів застосунку Діі перевищує 5,5 млн, і майже кожен з них користується послугами FMCG мереж. Отже, інтеграція з Дією —це турбота ритейлерів про зручність та безпеку своїх гостей.

Наразі існують декілька сценаріїв використання електронних документів в Дії. Один з них — це можливість валідувати документ, тобто підтвердити свою особу та вік і пересвідчитись у правдивості цього документу», — додав Денис Іванов, керівник експертної групи впровадження та оцінки якості надання електронних послуг Міністерства цифрової трансформації.

Інтеграцію двох платформ виконала компанія TemaBIT, що входить у Fozzy Group. У рамках проєкту розробники написали окремий програмний інтерфейс для ручних сканерів на касі. Таким чином, ручні сканери можуть зчитати динамічний QR-код із застосунку та перевірити його валідність. Обмін даними працює за безпечними протоколами — API касового програмного забезпечення отримує тільки позитивну або негативну відповідь, усі дані гостей із застосунку Дія залишаються таємницею для співробітників торгових мереж.

На даний момент застосунок Дія інтегрований із ПЗ на класичних касах «Сільпо», а також на класичних і касах самообслуговування «Фора». У планах групи провести таку інтеграцію для мережі гіпермаркетів Fozzy, а також для самокас «Сільпо» та сервісу доставки Justin.


Довідка про Fozzy Group

Fozzy Group — одна з найбільших торгово-промислових груп України. Бізнесові інтереси групи охоплюють ритейл, виробництво харчових продуктів, банківську справу, ІТ, логістичний, туристичний і ресторанний бізнеси. Загалом у команді Fozzy Group працюють понад 65 000 людей.

Торгові мережі групи: «Сільпо» і делікатес-маркети Le Silpo, Fozzy, «Фора», Thrash!Траш!, аптеки «Біла ромашка», магазини ґаджетів ringoo.

Ресторанний напрям: «Буланжері», «Дзяо-бар», «Мокрі вуса», Escobar, Positano, Who&Why Drinkery.

Агропромисловий напрям: Ніжинський консервний завод (ТМ «Ніжин», ТМ «Грінвіль»), дві птахофабрики (ТМ «Снятинська птиця»), Богуславський завод продтоварів (ТМ «Богуславна»), «Вогні Гестії» (ТМ Skadi), Житомирська панчішна фабрика (ТМ «Лівий&Правий»). Агробізнес складається із шести юридичних підрозділів у п’яти регіонах України, спеціалізацією яких є рослинництво, тваринництво й овочівництво.

Інші бізнеси: банк «Восток», IT-розробник TemaBIT, логістичний оператор «УВК», доставка Justin, мережа турагенцій Silpo Voyage.

Довідка про Дію

Дія — це новий рівень взаємодії держави та громадян: зручний і людяний. Все дуже зручно та завжди під рукою у смартфоні.

На порталі можна отримати онлайн майже 70 державних послуг, а в оновленому мобільному застосунку — доступ до 9 своїх цифрових документів і 12 послуг. Серед документів: ID-картка та закордонний біометричний паспорт, студентський квиток, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, страховий поліс транспортного засобу, податковий номер (РНОКПП), свідоцтво про народження та довідка переселенця (ВПО). Особливої уваги заслуговує революційна технологія Дія.Підпис — найзахищеніший електронний підпис просто у смартфоні.

Архів новин