Бренд-шеф Fozzy Group Марко Черветті потрапив до переліку найкращих шефів України 30.08.2023

Відомий британський видавець численних кулінарних книг та журналів Пітер Маршалл склав перелік найкращих шефів, які працюють в Україні. До книжки «25 кращих шеф-кухарів України» потрапив Марко Черветті, бренд-шеф однієї з найбільших торговельно-промислових груп Fozzy Group.

У книзі представлені такі знані професіонали, як Стефано Антоніоллі, Сергій Башинський, Артем Блаута, Ігор Брагін, Геннадій Гончар, Віталій Гуралевич, Тарас Хрущ, Денис Комаренко, Євген Корольов, Юрій Кошик, Юрій Ковриженко, Олексій Краковський, Ігор Крамаренко, Сергій Матузов, Юрій Нікітюк, В’ячеслав Попков, Юрій Приємський, Петро Самань, Тарас Шевченко, Віктор Тимчишин, Олександр Якутов, Володимир Ярославський, Олександр Йоурз та Олена Жаботинська.

“Коли я приїхав в Україну дев'ять років тому, це була країна, про яку я мало знав. Я був заінтригований тим, що можу знайти, і це поклало початок нескінченній подорожі кулінарних відкриттів. Я відвідав незліченну кількість ресторанів і поспілкувався з численними шеф-кухарями - тими, хто взяв традиційні страви, перевернув їх з ніг на голову та надав їм сучасного відтінку для тих, хто справді перебуває на передньому краї нового харчового кордону в країні. І саме це мене надихнуло на книжку, яка об'єднала історії та рецепти 25 найкращих шеф-кухарів України”, - розповідає Пітер Маршалл.

Книжка дасть вам уявлення про особистості, які стоять за нашою зростаючою ресторанною галуззю. Багато з кухарів мають місію – поважати кулінарну історію України. Вони також хочуть ознайомити старше і молоде покоління з новою їжею, новими стилями приготування та новою кухнею з усього світу. Видавець зазначає, що перелік у жодному разі не є остаточним. Адже в Україні є багато яскравих шефів, які зробили кар'єру та створили репутацію на все життя.

Видання двомовне, представлене українською та англійською. Окрім особистих історій про шефів, книга об'єднала також прості рецепти, які можна приготувати вдома. Книга доступна на полицях у супермаркетах «Сільпо», магазинах делікатесів Le Silpo та онлайн-супермаркеті «Сільпо» shop.silpo.ua.

Про Пітера Маршалла

Пітер Маршалл почав свою подорож у світ професійного шеф-кухаря з публікації журналу Chef Magazine 15 років тому. З тих пір він видав понад 30 книг рецептів, включаючи унікальну книгу «Рецепти для шеф-кухарів». Ця книга спочатку була опублікована обмеженим тиражем у твердій обкладинці, The Chef Book, а тепер доступна як електронна книга.

Про Марко Черветті

Марко Черветті - справжній кулінарний філософ за покликанням і бренд-шеф ресторанних проєктів «Сільпо», Le Silpo, «Сільпо Resto» і ресторану неаполітанської кухні Positano за професією. До зустрічі з Україною Марко мав бар у Венеції та організовував звані вечері для Венеційської бієнале. Його головні пристрасті — морепродукти, вино та історія кухонь різних народів. На думку Марко, їжа змінюється разом з людьми і стилем їхнього життя, саме тому ми маємо тисячі варіацій одних і тих самих страв.

Архів новин