«Сільпо» б’є рекорди: в Україні зварили найменший борщ 27.05.2024

24 травня 2024 року в «Сільпо» встановили гастрономічний рекорд на найменший в історії Україні борщ. Мікроборщик об’ємом 7 мл зварив шеф мережі фудхолів «Сільпо Resto» Микола Ільїн. Цей борщик настільки крихітний, що помістився на двох чайних ложечках.

Участь у церемонії приготування взяли гості «Сільпо». Вони, а також технічний експерт Національного реєстру рекордів України зафіксували рекорд та пересвідчилися — борщик вийшов смачним і наваристим, аж «ложка стоїть».

Микола Ільїн розповів, що для приготування мікроборщу брав мікроказан ємністю 7 мл. Щоб борщ вдався насиченішим він заздалегідь приготував м’ясний мікробульйон, а ще запік морквинку та бурячок у печі.

«Ми в «Сільпо» любимо експериментувати, а ще більше — приємно дивувати наших Гостей. Зазвичай люди уявляють рекорди, як щось, що має бути «найшвидшим, найвищим чи найбільшим». Однак ми подумали, а чому б не піти у зворотному напрямку, встановивши рекорд на найменшу в Україні страву? А яка зі страв є найбільш культовою для української кухні? Звісно ж, це борщ. До речі, ми не зупинилися на встановленні рекорда. Наші гості зможуть замовити на фудхолах мережі борщову церемонію, щоб не тільки скуштувати мікроборщ, а й бути свідками його приготування», — розповідає директорка з маркетингу «Сільпо» Катерина Огуряєва.

Відтепер у меню «Сільпо Resto» ви знайдете борщову церемонію, яку можна замовити на фудхолі, зателефонувавши адміністратору та забронювавши час. Шеф «Сільпо Resto» при вас приготує на мікроплиті найменший борщ в Україні. Ароматну страву можна буде смакувати відразу. Обіцяємо, уминатимете — за вухами лящатиме.

Ділимося рецептом мікроборщику від «Сільпо».

Рецепт

Час приготування – 30 хвилин.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 г
  • Вода – 4 г
  • Картопля – 0,5 г
  • Капуста біла – 0,4 г
  • Буряк відварений ­– 0,8 г
  • Морква відварна – 0,3 г
  • Томатна паста – 0,3 г
  • Цибуля ріпчаста – 0,2 г
  • Сіль – 0,02 г
  • Цукор – 0,02 г
  • Перець чорний молотий ­– 0,005 г
  • Олія рослинна – 0,1 г
  • Часник – 0,1г
  • Зелень ­– 0,1 г
  1. Підготовлений овочевий або м’ясний бульйон наливаємо в мікрокаструлю ємністю 7 мл та доводимо до кипіння.
  2. Додаємо дрібно нарізану картоплю, шинковану капусту та варимо до повної готовності.
  3. Після додаємо печений буряк, нарізану тоненькою соломкою моркву та пасеровану цибулю з томатною пастою.
  4. Знову доводимо до кипіння, додаємо дрібно нарізану зелень, спеції та часник, і варимо ще 3 хвилини.
  5. Закриваємо кришкою і залишаємо настоятись протягом 2 годин.
  6. Подаємо у хлібних тарілках зі сметаною та борщовими мікро-смаколиками (сало, свіжий часник, цибуля).

Сідаймо борщувати!

Архів новин