Неофолк у новому «Сільпо» у Львові 15.09.2023

У Львові, 15 вересня почав працювати новий супермаркет «Сільпо» у ТЦ Sodova (вул. Садова, 2а). Це вже двадцятий «Сільпо» у місті Лева, торговельна площа становить 1219 кв.м.

Новий «Сільпо» виконаний у стилі неофолк. Візуальний стиль нового магазину базується на українській традиційній стилістиці, яка є уособленням прагнення до прекрасного: гармонійного життя людини й природи, бажання добра своїй сім'ї та своєму народові, що поєднується з цифровою естетикою. Над концепцією дизайну магазину працював митець та технологічний художник Roman Chizz. Він досліджує українську візуальну спадщину, тому його творчість – це симбіоз орнаментики та штучного інтелекту.

Ті, хто вже відвідав цей «Сільпо» отримали новий візуальний досвід та розширили горизонти розуміння орнаментальної символіки. В магазині представлені різні елементи традиційного мистецтва — мотанки, ружі, свищик — старовинна іграшка-свисток. При побудові деяких композицій в інтер’єрі було використане українське традиційне бродівське письмо — одна з методик кодування текстової інформації за допомогою орнаментів, також відома як текстова вишивка.

«Тільки пройшовши складні випробування, багато з нас змогли усвідомити та спіймати емоційний зв'язок, що охоплює серце людини, коли йдеться про її Батьківщину — місце, де вона народилася і виросла. Це відчуття пронизує душу, викликаючи почуття прив'язаності, патріотизму та незалежності», - ділиться враженнями Roman Chizz.

Звісно ж, окрім сакральних сенсів наш новий супермаркет не позбавлений того всього, що ви так любите у «Сільпо». Тут піксельні вишивки з різних регіонів України простягаються між рядів смачних страв з кулінарії. Ляльки-мотанки оберігають процеси випікання найзапашнішого хліба. А свищики контролюють процеси купівлі товарів на касах.

Пірнути в це зіткнення минулого та сучасного крізь цифровий формат можна щодня з 08:00 до 22:00. Розрахуватися за смаколики можна на 13 касах, з них 5 самокас.

Архів новин