«Сільпо» вперше приєднується до міжнародної ініціативи Organic September 19.09.2023

Мережа супермаркетів «Сільпо» у 2023-му році вирішила вперше долучитися до Organic September, масштабного міжнародного руху з популяризації екологічно чистих та органічних продуктів. У партнерстві з громадською спілкою «Органічна ініціатива» ми вирішили зробити вересень – місяцем української органіки у «Сільпо».

Ініціатива Organic September з'явилася в різних країнах у 2000-2010 роках. Магазини, ресторани, фермерські ринки та інші організації пропонують спеціальні знижки, промоакції та події, пов'язані з органічними продуктами. Метою ініціативи є підтримка сталого споживання, збільшення свідомості про екологічні аспекти харчування та сприяння здоровому способу життя. У 2021 році Європейський Парламент, Європейська Рада та Європейська Комісія започаткували щорічний Органічний день ЄС 23 вересня.

Що ми запланували на Органічний день у «Сільпо»?

23 та 24 вересня «Сільпо» з 13:00 до 19:00 проведе фестиваль органічної української продукції* в одному з супермаркетів Києва (ТРЦ Республіка). На події можна буде особисто познайомитись з виробниками органічної їжі, скуштувати їхню продукцію та придбати все зі знижкою до -15%.

Ми хочемо допомогти гостям супермаркету більше зануритись у поняття органічного виробництва, а також популяризувати споживання української органічної продукції. У гостей буде нагода скуштувати органічні сири, молочну та м’ясну продукцію від “Старого Порицька”, Organic Milk "O" та TM Organic Meat. Свіжі фрукти й овочі від “Дунайського аграрія”. Борошно, олійку та крупи від “Екород”, ТМ “Козуб” та Garna, пастилу від BRANCHO SNACKS, сублімовані ягоди та фрукти від Panfruit Ukraine та карпатський іван-чай від MOLFAR Organic Tea.

Поради, як відрізнити органічний продукт від неорганічного

Відрізнити можна за спеціальним маркуванням Євролистка або ж Українського листка. Ці позначки гарантують, що:

  • продукти перевірені на кожній стадії виробничого процесу
  • на органічних господарствах, де їх виготовляють, не використовують синтетичних пестицидів та добрив, які виснажують ґрунт і потрапляють у їжу
  • тварин утримують в наближених до природних умовах, їх не годують гормонами та антибіотиками
  • в самих продуктах зберігається ще більше вітамінів та антиоксидантів, і вони дійсно смачні
  • органічні продукти не містять хімікатів й не викликають алергічні реакції

Більше інформації про органічні продукти та їхні переваги.

*Захід організовано ГС «Органічна ініціатива» за підтримки Швейцарії в рамках програми «Органічна торгівля заради розвитку в Східній Європі (OT4D)» (www.organictrade4development.org), що впроваджується IFOAM - Organics International в партнерстві з HELVETAS Swiss Intercooperation та Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL).

Архів новин